תיק מפעל

לפי התקנות במדינת ישראל, כל עסק אשר מוגדר כמפעל – צריך להחזיק בתוכו תיק מפעל. אולם, מה צריך להיות בתוך תיק זה, ומדוע הדבר אף מוגדר במסגרת החוק? אולי אינכם מודעים לכך – אך תיק מפעל הוא בעצם מסמך אשר יכול להציל את חייכם ואת חיי שאר העובדים במפעל, ואף את המפעל כולו. הסיבה לכך היא שבתיק המפעל, כתובות כל ההנחיות להתנהגות בזמן מצבי חירום שונים ,שבהם המפעל כולו עלול להיות בסכנה.

תיק מפעל

תיק מפעל – הסעיפים השונים

● מיפוי סיכונים – בתוך תיק מפעל, יש פרוט את הסיכונים השונים שעלולים להתממש בתחום המפעל. כמובן שלצורך כך, יש למפות היטב את אופי המפעל, ולפי מיפוי זה, נוכל למצוא את נקודות התורפה המסוכנות בתוך המפעל, ולהבין אילו תרחישי חירום עלולים להתרחש. כך למשל, עלולים להיות תרחישי חירום של שריפה, פיצוץ, נזילת חומרים רעילים, וכיו"ב.

● אמצעי מיגון ובטיחות – בתוך תיק המפעל, חובה לפריט את כלל אמצעי המיגון והבטיחות שבהם יש לנקוט, גם כדי לצמצם את הסיכונים מלכתחילה, ולהפחית את הסיכוי שיתממשו – וכן לפרט את אמצעי המיגון שיש לכלל העובדים, כדי שבמקרה של מצב חירום – הם יוכלו להגן היטב על עצמם. יש למפות אותם היטב, ולסמן אותם בתוך מפה מלאה ומפורטת של המפעל.

● נוהל התנהגות וטיפול בתוך תיק מפעל – יש לפרט כיצד המפעל יתנהל במצב חירום, כאשר יש לפרט זאת למספר שלבים: התגובה המידית שיש לבצע מספר שניות ודקות בודדות לאחר תחילת האירוע, המענה הראשוני שיינתן בשעות הראשונות, לאחר מכן המענה המשלים שיכול להיות לאורך זמן – ולסיכום יש לפרט את פעולות השיקום שיש לערוך במפעל כדי לתקן באופן מלא את כל הנזקים שאירעו.

נכונים לכל מצב

כפי שאתם רואים, החשיבות בהחזקת תיק מפעל, הוא בכך שגם במקרי החירום הקשים ביותר – כל עובדים ידעו כיצד עליהם להתנהל, ואילו צעדים עליהם לנקוט, בכדי למנוע נזקים חמורים יותר, וכך אפשר להציל לא מעט חיים.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.