סקר סיכונים

מקומות עבודה רבים וכן ארגונים, מעוניינים לבצע סקר סיכונים, בעיקר בכדי שיוכלו להבין כיצד ממפים את הסיכונים האפשריים בתהליכי העבודה שלהם, ומעל לכל – איך אפשר גם להקטין אותם. יש לזכור שבכל סיכון יש שני מרכיבים – חומרת הסיכון, והסיכוי לכך שהוא יקרה. לא כל סיכון בחומרה גבוהה הוא מסוכן אם הסיכוי לכך שיקרה הוא אפסי – ולא כל סיכון נפוץ האו בעייתי, אם החומרה עצמה היא נמוכה מאד. בדיוק מהסיבות הללו, חובה לערוך סקר סיכונים ולהבין את ההשלכות שלו.

 

סקר סיכונים

 

השלבים השונים בביצוע הסקר

● מיפוי התהליכים – כדי שנוכל לבצע את סקר הסיכונים בצורה טובה, יש למפות קודם כל את כלל התהליכים שמתבצעים בארגון או בעסק, בכל הדרגים השונים מהעובד הפשוט ועד להנהלה הבחירה.

● מיפוי הסיכונים – לאחר שמיפינו את כל התהליכים בארגון, נתחיל לגזור מהם את כל סיכונים. יש לזכור שלעניין זה, סקר סיכונים לא מתייחס אך ורק לסיכונים שעלולים לגרום לפגיעה פיזית – גם סכנות של קריסת מערכות, של הונאה כספית, או של תביעה משפטית – הן סכנות לכל דבר ועניין שחובה להתייחס אליהן במיפוי הסיכונים של הארגון.

● מערכות הבקרה – בשלב הבא של סקר סיכונים, יש למפות את כל מערכות הבקרה שיש בארגון. אלו האמצעים שבעצם יעזרו לנו בהמשך, להקטין את חומרת הסיכונים ולהוריד את הסיכוי שיתרחשו.

● מיפוי מחודש – כעת נמפה מחדש את הסיכונים, לאחר שאנו יודעים מהן מערכות הבקרה שיש לנו, ונעריך מחדש מה רמת החומרה שלהם ומה הסיכוי להתממשותם.

● המלצות ומסקנות – השלב האחרון של סקר סיכונים, הוא כתיבת ההמלצות והמסקנות לדרג הניהולי, בדבר הצעדים אשר חובה לנקוט, וזאת בכדי שנוכל להקטין עוד יותר את החומרה והסיכוי לסיכונים, וכך נוכל לשמור על סביבת עבודה בטוחה יותר.

מי מבצע את הסקר?

במידה ואתם מבקשים לערוך סקר סיכונים, מומלץ בחום לפנות כמובן לחברה שמתמחה בתחום הייעוץ בעולם הבטיחות, בכדי שתוכלו לקבל מיפוי מלא, איכותי ומקצועי.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.